Reppulin Mindeb ja Kalliopihan Juju

Luna on tiineysultrattu 4.5 ja viisi pientä sopulia näkyi. Toki voi olla enemmänkin, Lunalla on pitkä runko ja osaa jemmata pennut kylkiluiden syövereihin. Pentujen odotetaan syntyvän n. 3.6.2015. Nyt jäämme kasvattamaan Lunan mahaa ja valmistautumaan tulevaan synnytykseen. 

Kasvatustavoitteeni on hyväluonteinen, avoin, ystävällinen, terve ja terverakenteinen ihmisen koira. Jonka kanssa on mukava puuhastella ja vain mielikuvitus on rajana. Nämä ovat kekseliäitä koiria ja niiden kanssa pystyy harrastamaan todella monipuolisesti. Ovat häntäheiluen mukana kaikessa. En voi taata tulevista pennuista toko tai agility mestareita tai omaavan vahvaa paimennustaipumusta. Pentujen isällä on vahva paimennustaipumus, ja toki toivon sitä myös pennuille.  Toki toivon tulevilta pennun omistajilta, että pennulle järjestetään riittävästi aktiviteetteja ja se peruskoulutetaan. Nämä koirat eivät ole sohvaperunoita, vaikka senkin taidon omaavat. Nämä tahtovat olla lähellä ihmistä ja tehdä ihmisen kanssa yhdessä asioita. Kun nämä ovat niin kekseliäitä, ei rotu välttämättä ole se kaikista helpoin. Vaativat johdonmukaisen koulutuksen, osaavat olla todella lutuisia ja anelevia mutta koulutuksessa ei saa lipsua. Myös se miten tulevat pennunostajat kotona sosialistavat pentuja, vaikuttaa paljon koiran loppuelämään. 

Pennut luovutetaan 7-8 viikoniässä, useaan kertaan madotettuina, mikrosirutettuina ja eläinlääkärintarkastamina. Pentu saa mukaansa tuttua ruokaa n.2kg, kirjalliset hoito-ohjeet ja lelun yms. Kauppakirjat tehdään kennelliiton virallisilla lomakkeilla. Liitän uuden pennnunostajan Paimensukuisen Lapinkoiran Seura Ry:n jäseneksi vuodeksi eteenpäin, jos hän haluaa. 

Pentuja pääsee katsomaan ensimmäisen kerran kun ovat 2-3viikonikäisiä. Pentuja käsitellään päivittäin,heti niiden syntymästä asti. Pennut myös tottuvat erilaisiin ihmisiin, lapsiin, vanhuksiin yms. Myös perheemme neljä kissaa tulevat niille tutuiksi ja Lunan ensimmäisestä pentueesta oleva Kiela. Kohta kun alkaa lämpimät ilmat, pääsevät pennut takapihalle temmeltämään ja purkamaan virtaansa.