Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja alkavat pikkuhiljaa muistuttamaan koiraa enemmän kuin marsua. Punnitsen pennut kerran päivässä ja tasaseen tahtiin ovat pennut kasvaneet. Nyt painot ovat 600-750g. Pentulaatikossa käy melkoinen kuhina, pennut ovat alkaneet liikkua enemmän ja hieman kokeilevat miten nelivedolla pääsee eteenpäin. Myös silmät alkavat aukemaan osalla pennuista. 

Tänään leikkasin pentujen kynnet, olivat niin pitkät ja terävät. Saattavat emoa raapia kun maitobaarilla ovat. Ensiviikolla tulevat pentuja varanneet ensimmäistä kertaa katsomaan pentuja, tutustumme rauhassa pentuihin ja vasta lähempänä 5-viikkoa katsomme kaikille sopivat pennut yhdessä. 

Parkkipoika.jpg

  musta merkein tyttö ja parkkidomino poika

Musta%20merkein%20tytt%C3%B6.jpg

Musta merkein tyttö

IMG_2114.jpg

Musta merkein tyttö

Domino%20parkki%20poika%20nukkuu.jpg

Parkkidomino poika

Pennuille on jo hieman mietitty virallisia nimiä ja näistä varmaankin tulee tunturikasvi pentue, eli kaikki pennut saavat jonkun kasvin nimen mitkä elävät lapissa tunturissa. Etelässä kukat ovat kauneimmillaan ja pennut ovat juuri tähän aikaan syntyneet niin kasvipentue kuulosti kivalta. Lapissa tunturissa kukat ei ehkä vielä ole parhaimmillaan mutta pentujen nimissä ovat :) 

IMG_2293.jpg

Nyt ulkoiluttamaan emoa ja antamaan ruokaa, katsoo tuossa vieressä jo siihen malliin että olisi nälkä :) 

Hyvää juhannusta kaikille.